yla_banneri
yla_banneri
yla_banneri

Usein kysyttyä

Voinko  tulla kurssille, kun en osaa mitään?

Ehdottomasti VOIT!!!  Katso kurssipaikoilta vihreällä pallolla merkityt tunnit, ja tule niihin. Perusteissa opetus aloitetaan ihan alusta, riittää kun osaat kävellä, me neuvomme kaiken muun.

 

Tarvitseeko ennakkoilmoittautua?

Ei, voit tulla milloin tahansa tunneille. Jos et ole aiemmin tanssinut niin suosittelemme aloittamaan perusteista (vihreä pallo) tunneilta.

 

Voiko tämänikäinen tulla kursseille?

Kursseilla käy monen ikäisiä tanssijoita, enimmäkseen 17 ja 75 vuoden välillä – ja kuitenkin noiden molemmilta puolilta löytyy kävijöitä. Olet tervetullut mukaan. Huomasithan, että alle 25-vuotiaat voivat muuten tulla kokeilemaan vihreitä tunteja veloituksetta.

 

Voinko tulla ilman paria?

KYLLÄ! Et tarvitse omaa paria. Tunneillamme käy monia naisia sekä miehiä ilman omaa paria, joten pääset varmasti tanssimaan. Tunneillamme on käytössä parinvaihto, joten sinun ei tarvitse tanssia saman parin kanssa koko iltaa.

 

Mitä tarkoittaa parinvaihto?

Kaikilla tunneillamme on käytössä parinvaihto, johon opettajat toivovat kaikkien osallistuvan. Se tarkoittaa sitä, että pääset tanssimaan kaikkien paikalla olevien naisten/miesten kanssa.

Kokemuksemme mukaan parinvaihto nopeuttaa huomattavasti oppimista ja samalla tutustut isoon joukkoon uusia mukavia ihmisiä.

Mikäli et jostain syystä halua osallistua parinvaihtoon, voit halutessasi tanssia myös oman parisi kanssa. Huomioi kuitenkin, että tanssiessasi vain oman parisi kanssa, opit helposti myös hänen virheensä 🙂 Joten suosittelemme ainakin kokeilemaan parinvaihtoa.

 

Minkälaiset vaatteet/kengät pitää olla?

Mukavat jalkineet ja vaatteet. Sellaiset missä on mukava liikkua, voit valita päällesi farkkut, hameen, collarit, mitä vaan – oman persoonasi mukaan. Kengiksi valitse mukavat kengät, joissa ei ole kovin tahmea pohja. Aluksi matalammat kengät tuntuvat mukavammilta, ja niissä jaksaa liikkua pidempään, kuin korkokengissä.

 

Mitä tarkoittaa 10-kortti?

10-kortti käy maksuvälineenä kurssipaikoilla. Ja voit tanssia yhdellä leimalla koko illan. 10-kortti tulee edullisemmaksi jos tanssit illassa 3 jaksoa tai enemmän. Korteilla ei ole rajoitettua voimassaoloaikaa.

Helsingissä on käytössä myös 10 jakson kortti (10x45min kortti)

 

Voinko maksaa pankkikortilla?

Valitettavasti meillä ei ole vielä mahdollisuutta pankkikorttimaksujen vastaanottoon muualla, kuin Helsingissä.

Maksuvälineenä käy käteinen ja erilaiset liikuntasetelit sekä mobiilimaksutavat.

Smartum Saldolla voit maksaa verkossa, lue tästä käyttöohje

 

Mitä väripallot aikatauluissa tarkoittavat?

Väripallot kertovat tuntien vaikeusasteesta. Vihreät ja vihreä/siniset tunnit ovat aina turvallinen vaihtoehto aloittelevalle tanssijalle. Jos olet epävarma, kysy tunnin opettajalta apua.

Tasokuvaukset

Tanssikurssien tasojako uudistui vuoden 2016 alussa. Aikatauluissa näkyy eri värisiä väripalloja: vihreä, sininen, punainen ja musta, sekä näiden yhdistelmiä. Uudistuneen tasojaon tarkoituksena on luoda kiva ja selkeä tuntijako, jotta jokainen löytää varmasti oman tanssikurssitasonsa ja tietää aiempaa selkeämmin mitkä ovat tunnin sisällöt, vaatimukset ja tavoitteet.


Perusteet

vihrea_120x120Aloita tästä, oppiminen on helppoa. Ennakkotaitoja ei tarvita. Jokainen tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.

Tällä tunnilla on kannustava oppimisilmapiiri ja tosi mukava meininki sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleiden ottajia. Tanssitaidon lisäksi saat energiaa, liikuntaa ja uusia kavereita. Hauskassa seurassa on kiva opetella tanssimaan.

Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa.

Sinun on hyvä käydä samasta tanssilajista useampi vihreä tunti ennen siniselle tasolle siirtymistä. Jos olet epävarma tasostasi, kysy opettajalta.


Keskitaso

sininen_120x120Jatka tänne, kun olet saanut vihreiltä tunneilta perusasiat haltuun ja tanssisi alkaa sujua. Sinisillä tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointia sekä saadaan vinkkejä musiikintulkintaan. Sinisten tuntien sisältöön kuuluvat olennaisena osana myös tanssiasennot ja -otteet, tanssitekniikka sekä parityöskentely eli asiat, joiden varmaa hallintaa tarvitset punaiselle tasolle siirtymistä varten.

Näillä tanssitunneilla on hauska ja rento tekemisen meininki. Tällä tasolla saat usein vauhdikkaimman kehityksen omaan tanssiisi, kunhan maltat hankkia riittävästi toistoja. Sinisillä tunneilla opetettavat kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten opit aina uusia asioita.

Tavoite: Tanssistasi tulee helppoa, nautinnollista ja sujuvaa. Osaat varioida perusaskeleet ja käännökset. Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat.

Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet punaiselle tasolle ehtivät kehittyä. Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele opettajalta.


Haastava

punainen_120x120Siirry tänne, kun osaat tanssia hyvin eli kun kehonhallintasi ja perustekniikkasi ovat hallussa, tunnet askelvariaatioita ja osaat tanssia sujuvasti musiikkiin. Punaisilla tunneilla keskitytään lajien karaktääreihin ja harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä niiden variaatioita. Punaisilla tunneilla opit sujuvaa musiikintulkintaa ja kaunista lajinomaista tanssia.

Tällä tasolla oivallat, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis ja jossa eteen tulee aina uusia ihania haasteita. Onneksi tunneilla on hauskaa ja matka on monesti määränpäätä tärkeämpi.

Tavoite: Olet monipuolinen ja suvaitsevainen tanssija, joka pystyy sujuvaan ympäristön, tilan ja parin huomioivaan tanssiin.

Mustalle tasolle siirtymisestä kannattaa aina neuvotella opettajan kanssa.


Vaativa

musta_120x120Tämä taso on tanssihifistelijää varten. Tanssitekniikkaan kiinnitetään auringontarkkaa huomiota ja mahdollinen kuviomateriaali on haasteellista.

Mustien tuntien osallistujilta edellytetään pitkää ja aktiivista tanssiharjoittelua ja avointa mieltä. Mustille tunneille osallistumisessa saatetaan edellyttää tasotarkistusta. Kannattaa neuvotella opettajan kanssa, onko jo siinä tilanteessa, että voi osallistua tälle tasolle.

Tavoite: Olet teknisesti taitava, muut huomioonottava tanssija, joka toimii malliesimerkkinä myös muille.

 

Mitä tarkoittaa yksityistunti?

Voit kysyä opettajaltasi yksityistuntia, jos haluat parantaa omaa tanssiasi.

Hannalta ja Antilta voi molemmilta kysyä yksityistunteja.

Milloin olen tarpeeksi hyvä ottamaan yksityistunnin opettajalta? Milloin vaan. Voit ottaa yksärin vaikka olisit tanssiurasi alussa, tai myöhemmässä vaiheessaYksityistunnit ovat aivan liian vähän käytetty voimavara.

Joskus tulee tunne, ettei saa ryhmätunneilta mitään? Tai tuntuu etten opi millään jotain asiaa? Tai haluan keskittyä johonkin tiettyyn asiaan/lajiin ja saada varmuutta sihen. Mitä silloin tehdään? Ota yksäri!

Mitä siellä sitten tehdään? Opettaja keskittyy täysin sinuun tai teihin, riippuen otatko yksärin yksin vai parin kanssa. Sinä saat kysyä kaikki ne kysymykset ja ongelmat mitä et ole aiemmin uskaltanut kysyä. Opettaja yleensä katsoo perusteknikkaa ja antaa ohjeita, korjauksia juuri sinulle, nämä ovat niitä asioita mitä voit treenata niillä ryhmätunneilla, opetuksen ohessa. Yksäriltä saat yleensä hyvän kuvan siitä millä tasolla tanssisi on juuri nyt ja mitä asioita sinun pitää vielä treenata ja millä tavoin. Älä oleta kuitenkaan tämänkään jälkeen olevasi valmis täydellinen tanssija ? Linkki koko artikkeliin

 

Ajankohtaista