Usein kysyttyä

Mitä pitää tietää tanssiharrastusta aloittaessa?

Uuden harrastuksen aloittaminen herättää paljon kysymyksiä, kuten…

➡️ Voinko  tulla kurssille, kun en osaa mitään?

Ehdottomasti VOIT!!! Katso kurssipaikoilta vihreällä pallolla merkityt tunnit, ja tule niihin. Perusteissa opetus aloitetaan ihan alusta, riittää kun osaat kävellä, opettajat neuvovat kaiken muun.

➡️ Mille tunneille kannattaa mennä ja kuinka pitkään voin olla?

Silloin, kun aloitat tanssiharrastusta valitse aikataulusta vihreät tunnit. Olemme suunnitelleet, että vihreät ja sitä seuraava vihreä/sininen tunti ovat kokonaisuus, jolle voi tulla tanssiharrastustaan aloittavakin. 

Helsingin maanantai sekä Hämeenlinnan keskiviikko on erityisesti suunnattu aloitteleville tanssijoille, vaikka tunneilla edetään koko ajan. Tahti on rauhallinen, joten pysyt varmasti mukana ja ehdit harjoitella rauhassa.

Muuten illat ovat rakennettu niin, että alkuilta on suunnattu aloitteleville/perusteiden kertaajille ja loppuilta hieman pidempään tanssineille.

➡️ Millaisilla kengillä / vaatteilla voin tulla tunneille?

Mukavat jalkineet ja vaatteet. Sellaiset missä on mukava liikkua, voit valita päällesi farkkut, hameen, collarit, mitä vaan – oman persoonasi mukaan. Kengiksi valitse mukavat kengät, joissa ei ole kovin tahmea pohja. Aluksi matalammat kengät tuntuvat mukavammilta, ja niissä jaksaa liikkua pidempään, kuin korkokengissä.

➡️ Tarvitseeko ennakkoilmoittautua?

Ei, voit tulla milloin tahansa tunneille. Jos et ole aiemmin tanssinut niin suosittelemme aloittamaan perusteista (vihreä pallo) tunneilta.

➡️ Voiko tämänikäinen tulla kursseille?

Kursseilla käy monen ikäisiä tanssijoita, enimmäkseen 17 ja 75 vuoden välillä – ja kuitenkin noiden molemmilta puolilta löytyy kävijöitä. Olet tervetullut mukaan. Huomasithan, että alle 25-vuotiaat voivat muuten tulla kokeilemaan vihreitä tunteja veloituksetta.

➡️ Voinko tulla ilman paria?

KYLLÄ! Et tarvitse omaa paria. Tunneillamme käy monia naisia sekä miehiä ilman omaa paria, joten pääset varmasti tanssimaan. Tunneillamme on käytössä parinvaihto, joten sinun ei tarvitse tanssia saman parin kanssa koko iltaa.

➡️ Mitä tarkoittaa parinvaihto?

Kaikilla tunneillamme on käytössä parinvaihto, johon opettajat toivovat kaikkien osallistuvan. Se tarkoittaa sitä, että pääset tanssimaan kaikkien paikalla olevien naisten/miesten kanssa.

Kokemuksemme mukaan parinvaihto nopeuttaa huomattavasti oppimista ja samalla tutustut isoon joukkoon uusia mukavia ihmisiä.

Mikäli et jostain syystä halua osallistua parinvaihtoon, voit halutessasi tanssia myös oman parisi kanssa. Huomioi kuitenkin, että tanssiessasi vain oman parisi kanssa, opit helposti myös hänen virheensä 🙂 Joten suosittelemme ainakin kokeilemaan parinvaihtoa.

➡️ Tunnilla tuntui, että kaikki muut osaavat jo tanssia, enkö minä voi oppia?

Perusteet tunneilla käy monia tanssijoita myös kertaamassa perusteita. Eli jos joskus näyttää siltä, että naapuri osaa enemmän, hän on saattanut käydä harjoittelemassa aiemminkin.

Perusteet tunneilla opettaja etenee aina rauhallisesti, joten pysyt varmasti mukana.

Tanssiminen on taito, joka vaatii harjoittelua ja toistoja. Ensimmäisen tunnin jälkeen ei haittaa jos et vielä täydellisesti osaa tanssia. Kaikki oppivat varmasti tanssimaan, toiset hitaammin, toiset nopeammin.

➡️ Mitä tarkoittaa 10-kortti?

10-kortti käy maksuvälineenä kurssipaikoilla. Ja voit tanssia yhdellä leimalla koko illan. 10-kortti tulee edullisemmaksi jos tanssit illassa 3 jaksoa tai enemmän. Korteilla ei ole rajoitettua voimassaoloaikaa.

Helsingissä on käytössä myös 10 jakson kortti (10x45min kortti)

➡️ Voinko maksaa pankkikortilla?

Valitettavasti meillä ei ole vielä mahdollisuutta pankkikorttimaksujen vastaanottoon muualla, kuin Helsingissä.

Maksuvälineenä käy käteinen ja erilaiset liikuntasetelit sekä mobiilimaksutavat.

Smartumin eri maksutavat löydät täältä

➡️ Mitä väripallot aikatauluissa tarkoittavat?

Väripallot kertovat tuntien vaikeusasteesta. Vihreät ja vihreä/siniset tunnit ovat aina turvallinen vaihtoehto aloittelevalle tanssijalle. Jos olet epävarma, kysy tunnin opettajalta apua.

➡️ Mitä tarkoittaa yksityistunti?

Voit kysyä opettajaltasi yksityistuntia, jos haluat parantaa omaa tanssiasi.

Hannalta ja Antilta voi molemmilta kysyä yksityistunteja.

Milloin olen tarpeeksi hyvä ottamaan yksityistunnin opettajalta? Milloin vaan. Voit ottaa yksärin vaikka olisit tanssiurasi alussa, tai myöhemmässä vaiheessaYksityistunnit ovat aivan liian vähän käytetty voimavara.

Joskus tulee tunne, ettei saa ryhmätunneilta mitään? Tai tuntuu etten opi millään jotain asiaa? Tai haluan keskittyä johonkin tiettyyn asiaan/lajiin ja saada varmuutta sihen. Mitä silloin tehdään? Ota yksäri!

Mitä siellä sitten tehdään? Opettaja keskittyy täysin sinuun tai teihin, riippuen otatko yksärin yksin vai parin kanssa. Sinä saat kysyä kaikki ne kysymykset ja ongelmat mitä et ole aiemmin uskaltanut kysyä. Opettaja yleensä katsoo perusteknikkaa ja antaa ohjeita, korjauksia juuri sinulle, nämä ovat niitä asioita mitä voit treenata niillä ryhmätunneilla, opetuksen ohessa. Yksäriltä saat yleensä hyvän kuvan siitä millä tasolla tanssisi on juuri nyt ja mitä asioita sinun pitää vielä treenata ja millä tavoin. Älä oleta kuitenkaan tämänkään jälkeen olevasi valmis täydellinen tanssija ? Linkki koko artikkeliin

➡️ Mikäli jokin asia vielä mietityttää, voit aina kysyä opettajalta tai lähettää meille viestiä asiasta.

Etsi sivuilta hakusanalla

Ajankohtaista

 • 10-kortit tarjouksessa viikolla 19!

  Tervetuloa

  Antti, Hanna & Joonas

  ______________________

  Ilmoittautuminen kauden päättäjäisiin Kolmilammille on auki

  Ilmoittaudu täältä

  Perinteinen tanssikoulun kauden päätös Kolmilammin tanssilavalla.

  Luvassa siis mukava päivä jossa pääset tutustumaan muiden paikkakuntien kurssilaisiin ja vielä tanssit perään jossa on varmasti paljon tuttuja. Voit ilmoittautua parin kanssa tai itseksesi, 9.6 mennessä.

  Päivän opetuksista vastaa Antti&Hanna

  Alustava aikataulu:
  12.00 Ovet aukeaa
  12:30-15.30 Tanssikurssit (fusku, tango ja rumba(bolero)
  Opetusten jälkeen siirrytään yhteisruokailuun ja illan tansseihin, Teemu Roivaisen tahtiin

   

   

  ***